Archief

Stap normaal

De politie heeft voor de tweede maal een actie gehouden in het kader van 'Stap normaal'. Deze keer richtte de actie zich op het gebied van de dorpskern 's-Gravenzande. Hier werd dit weekend de feestweek afgesloten.

De controle richtte zich vooral op verkeersdeelnemers die onder invloed van alcohol het dorp verlieten. In totaal controleerde de politie 710 verkeersdeelnemers, waarvan 35 werden aangehouden.

Er werden niet alleen personen aangehouden die teveel hadden gedronken. Een 37-jarige Hagenaar werd aangehouden, omdat hij een politieagent beledigde en hij verdovende middelen in zijn bezit had. Een fietser die bij het zien van de controle de benen nam en een park invluchtte, werd aangehouden. Zeven personen raakten hun rijbewijs kwijt, omdat zij veel meer hadden gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Hoewel de controle zich vooral op bromfietsers en automobilisten richtte, zijn ook groepen fietsers gecontroleerd. In overleg met het openbaar ministerie kregen veertig (vooral jeugdige) fietsers een waarschuwing, omdat zij onder invloed van drank waren. Acht fietsers die dusdanig onder invloed van drank waren dat zij een gevaar voor zichzelf en het overige verkeer waren, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kregen zij een proces-verbaal en een rijverbod.

Categorieen:
Algemeen