Archief

Onrust door maatregel alcohol

Er is onder horeca-bedrijven binnen de gemeente Westland onrust ontstaan vanwege de maatregelen die burgemeester van der Tak wil nemen om overlast tegen te gaan.

De onrust komt onder meer af van drie strandtenten te weten Jamm Beach, Bondi Beach en Bij ons in Ter Heijde en Monster. De maatregel geldt niet voor de strandtenten zelf, maar wel voor dat stuk strand. De horecaondernemers zijn bang dat er minder bezoekers komen. Ze dreigen zelfs met een stap naar de rechter

Vanaf juli 2007 geldt er een verbod op drugs- en alcoholgebruik op pleinen, parken en speelplaatsen in de gemeente Westland.

Ook het uitgaansgebied van Naaldwijk, bepaalde stukken van het strand en de bebouwde kom van Monster vallen onder de nieuwe regeling.

De gemeente laat via een woordvoerder weten dat de maatregel alleen in uiterste gevallen van kracht wordt. Een drankje drinken in een ontspannen situatie is geen probleem.

Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland heeft tot de maatregel besloten om de politie meer mogelijkheden te bieden op te treden tegen drugs- en alcoholgebruik op die locaties waar dat tot overlast van omwonenden en voorbijgangers leidt.