Archief

Problemen op Vlugtenburg

Op Camping Vlugtenburg aan het Louwtje in 's-Gravenzande zijn problemen ontstaan met een groep buitenlandse mensen die te werk worden gesteld in kassen. De problemen varieren van vechtpartijen tot een inbraak in een vakantiewoning.

Een paar huisjes worden via een uitzendbureau verhuurd aan deze mensen.

De politie heeft al eerder een een 19-jarige Poolse inbreker aangehouden. Bij de politie kwam een melding van een inbraak waarbij de inbreker gewond was geraakt. Bij aankomst hoorde de politie glasgerinkel en een man wegrennen.

In het vakantiehuisje hielden de agenten een tweede verdachte, een 22-jarige Poolse vrouw aan. De man moest eerst naar het ziekenhuis voor hechtingen voordat de agenten hem op het politiebureau konden insluiten. Het huisje zat helemaal onder het bloed.

Op de camping worden huisjes verhuurd aan vakantiegangers, maar ook hebben mensen huizen gekocht. Deze eigenaren hebben onderling ook ruzie tussen. Volgens de directeur, dhr Luijk van Vlugtenburg, is 99% van de bezoekers tevreden over camping. Als reactie op de Poolse werknemer laat Luijk weten dat er inderdaad een paar huisjes bewoond worden door Poolse mensen. Er zijn problemen geweest. Of ze werken in de tuinbouw is niet bij hem bekend.

Voor campings gelden landelijke regels. Huisjes mogen alleen verhuurd worden aan mensen die een toerische bestemming hebben.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen