Archief

Grote alcoholcontrole in Westland

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen in de gemeente Westland alcoholcontroles gehouden. Alle bestuurders, ook fietsers en bromfietsers, moesten een blaastest doen.

Van de 1000 gecontroleerde bestuurders bleken er 41 teveel gedronken te hebben.Daaronder waren ook beginnend bestuurders.

Drie personen werden aangehouden wegens het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie, het plegen van vernielingen en het gebruik van drugs.

Opvallend was het grote aantal fietsers dat onder invloed reed. De veelal jongere fietsers hadden teveel op om te mogen fietsen.

Een 12 jarige jongen werd gecontroleerd op zijn fiets. Ook hij had gedronken. Het rijden onder invloed is een misdrijf. Voor fietsers in het bezit van een geldig rijbewijs geldt tevens dat bij een uitslag van 570 UGL of hoger het rijbewijs wordt ingevorderd, ondanks dat men niet met een gemotoriseerd voertuig rijdt.

De komende maanden gaat de politie in het Westland in het verzorgingsgebied diverse acties houden ter bestrijding van overmatig alcoholgebruik onder uitgaanspubliek

Categorieen:
Westland Algemeen