Archief

Wateringen: brand in portiekwoning

In een woning op de tweede etage van een portiekgebouw aan de Kroonwiel in Wateringen heeft zaterdagavond brand gewoed. Niemand raakte daarbij gewond.

Even voor tien uur werd door de bewoonster brand ontdekt op het balkon van de woning op de tweede etage. Zij is hierop direct met haar kinderen en hond naar buiten gevlucht, waarna de brandweer is gebeld door de buurman.

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een uitslaande brand aan de straatzijde van de woning. De bewoners van de overige portiekwoningen stonden inmiddels al buiten. De brandweer heeft eerst de woning doorzocht, maar verder geen bewoners aangetroffen. Daardoor kon de brandweer zich richten op de brand. Deze was snel onder controle.

De brandweer heeft verder uit de woning nog twee gekko's weten te redden. De woning liep behoorlijk wat rook -en roetschade op. De slaapkamer is volledig uitgebrand. Voor de bewoners zal elders onderdak gevonden moeten worden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De totale brand-en rookschade bedraagt ongeveer 80.000 euro.

Categorieen:
Wateringen Algemeen