Archief

Mogelijk eiland voor kust Ter Heijde

De plannen die Woningcorporatie Arcade maandagavond heeft gepresenteerd over toekomst van Ter Heijde variëren van nieuwbouw in het dorp tot een een eiland voor de kust.

Scenario 1 houdt in dat de huurwoningen worden vervangen door nieuwbouw, die in dezelfde stijl worden gebouwd en waarin het centrum onaangetast blijft. Bij scenario 2 wordt hetzelfde gedaan als bij scenario 1, maar komt er ook een kleine boulevard en ondergrondse parkeergarage en komt er mogelijk woningbouw aan de kust. De derde variant is een samenvoeging van de eerste twee scenario's, maar dan komt er mogelijk ook nog een eiland voor de kust met daarop een kasteel of andersoortige bouw.

Ter Heijde moet gerenoveerd worden omdat de woningen aan het einde van de levensduur zijn en niet geschikt zijn voor gezinnen, ouderen en gehandicapten. Nu de plannen zijn gepresenteerd gaat Arcade overleggen met vertegenwoordigers van de bewoners en worden knelpunten in kaart gebracht. In december wordt een verder uitgewerkte visie gepresenteerd.

Categorieen:
Monster Algemeen