Archief

Toewijzingsbeleid M-D gewijzigd

De gemeente Midden-Delfland heeft haar toewijzingsbeleid welke zij hanteerde moeten wijzigen omdat deze in strijd was met de Huisvestingswet. Op 9 november 2004 werd in Midden-Delfland een beleid vastgesteld, maar op basis van de huidige jurisprudentie blijkt dat deze in strijd is met de Huisvestingswet.

Nu heeft de gemeente op 3 april besloten om het toewijzingsbeleid voor nieuwbouwkoopwoningen in Midden-Delfland te wijzigen. Nu is de indeling in categorieën bij toewijzing van nieuwbouwkoopwoningen losgelaten. Iedereen die belangstelling heeft voor een woning kan zich hiervoor inschrijven en de volgorde van toewijzing wordt bepaald via een loting die door een notaris wordt uitgevoerd.

Daarnaast geldt dat een anti-speculatiebeding voor vijf jaar wordt opgenomen, met de volgende norm: bij doorverkoop wijst de gemeente een nieuwe kandidaat aan. De prijs wordt bepaald op basis van de prijsindex van het CBS. Indien er niet via de gemeente wordt doorverkocht moet de winst afgedragen worden. Ook mag een woning niet binnen 1 jaar worden doorverkocht.