Archief

Wethouder Keijzer niet blij met WMO

Wethouder Keijzer uit Midden-Delfland is niet blij met de invoering van de WMO per 1 januari 2007. Hij ziet de wet meer als bezuinigingsmaatregel van de overheid op de langere termijn.

Dit kwam naar voren tijdens een informatieavond over de WMO in Den Hoorn. Verder vindt Keijzer dat er in Midden-Delfland al veel geregeld is.

De gemeenten krijgen per jaar een bedrag om alle voorzieningen, die onder de WMO vallen, te betalen. Het kabinet heeft dit bedrag per gemeente nog niet vastgesteld vanwege een fout in de berekening. Dat moet wel voor 1 januari gebeuren.

De WMO heeft als doel dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. De gemeenten in Nederland worden met deze wet verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning.

VVD Tweede Kamerlid Miltenburg, die ook aanwezig was, heeft geschokt gereageerd op de opmerkingen van de wethouder over de WMO en zegt dat de wet breed gedragen wordt in de Eerste- en Tweede Kamer.

Miltenburg beweert dat het geen bezuinigingsmaatregel is. Gemeenten krijgen een budget en daarvan moet goedkoper zorg ingekocht worden, waardoor er meer geld overblijft voor extra zorg, aldus Miltenburg.