Archief

Geen overtreders bij donkerperiode

Bij een controleactie op het gebruik van assimilatiebelichting zijn in de nacht van 25 op 26 september geen overtredingen geconstateerd. Dit houdt in dat alle gecontroleerde bedrijven zich hebben gehouden aan de regels die behoren bij de donkerperiode. Hierbij moet er vanaf 20.00 uur tot 24.00 uur geen lichtuitstraling als gevolg van assimilatiebelichting zijn.

De controle werd uitgevoerd door de gemeente Westland in samenwerking met het regionale milieuteam van politie Haaglanden. Allereerst is de donkerperiode gecontroleerd vanaf 20:00 uur tot middernacht. Hierop aansluitend is de periode na 24:00 uur tot 03:00 uur gecontroleerd. De controle was in het bijzonder gericht op het op juiste wijze toepassen van bovenschermen, maar ook is gecontroleerd op het gebruik van gevelschermen.

Na middernacht zijn zeven glastuinbouwbedrijven aangetroffen die vermoedelijk de gevelafscherming niet op orde hebben. Politie Haaglanden en gemeente Westland zullen deze bedrijven nog nader bezoeken om vast te stellen of er bij deze glastuinbouwbedrijven sprake is van overtredingen.

Categorieen:
Westland Algemeen