Archief

Vragen over familie Ishraqi

De LPF afdeling Westland heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het Afghaanse gezin Ishraqi. Dit gezin uit Monster moet Nederland verlaten.

In een krantenartikel heeft gemeente Westland gezegd dat zij de huurachterstand heeft voldaan toen de uitkering van de familie werd gestaakt. Drie dagen later stond in dezelfde krant dat de gemeente tot het einde van deze maand een uitkering verstrekt waardoor het vertrek van het gezin met een halfjaar kon worden uitgesteld. Ook wordt gesteld dat de onder andere de gemeente de sanering van de schulden op zich heeft genomen.

De partij wil nu onder meer weten of de berichtgeving in de krant klopt. Ook wil zij weten of de gemeente uitkeringsgelden verstrekt heeft terwijl daar wettelijk geen recht meer op bestond en als dat zo is, uit welke pot dat dan is betaald. Tot slot vraagt de partij of er in het Westland nog meer mensen zijn waarvan de verblijfsvergunning niet is verlengd en het land moeten verlaten en hoe de gemeente daar mee omgaat.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen