Voetbal: Westlandia en GDA (zo) door in WC

Westlandia en de zondagafdeling van GDA hebben de kwartfinale bereikt van de GIBO Westland Cup.

GDA behaalde een 6-0 overwinning op VDL. Jeroen Barnas, Alphons de Kort, Marvin Nieuwlaat en Gerard Rust bepaalden de ruststand op 4-0. Max Kuijvenhoven en opnieuw Nieuwlaat zorgden voor het halve dozijn aan doelpunten.

De tegenstander van GDA in de kwartfinale is Westlandia. De Naaldwijkers versloegen KMD met 4-1. Vlak voor rust besliste Westlandia de wedstrijd door doelpunten van George van Scheijndel en Marko van der Knaap.

Na de pauze was het krachtsverschil te groot en zorgden Joost van Schie en Remco Kornhof, die zijn debuut maakte, voor een 4-0 tussenstand. Tim But bracht de 4-1 eindstand op het scorebord.

Bij Westlandia raakte spits Nils de Jong ernstig geblesseerd aan zijn knie. Per ambulance is hij afgevoerd. Wat voor een blessure hij heeft overgehouden aan het duel is nog niet bekend.