Voetbal: Monster verder na strafschoppen

Lyra, Monster en Excelsior Maassluis hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de GIBO Westland Cup.

Monster versloeg 's-Gravenzandse VV na het nemen van strafschoppen. Robin Roestenburg opende voor Monster de score. Rob Teeuwisse maakte vlak voor rust gelijk uit een penalty. Deze 1-1 stand werd ook de eindstand. Voor Monster scoorden Ruud Zuyderwijk, Robin van Zanten terwijl Roestenburg miste vanaf elf meter. Mark Hoogendoorn, Marco di Servi en Bianco Sieck misten voor Rood Wit. Bas de Kok schoot Monster naar de kwartfinale.

Lyra is de tegenstander van Monster voor een plaats in de halve finale. Richard Krayenbosch scoorde in de tweede helft de enige en winnende treffer.

Excelsior Maassluis bereikte de laatste 8 door een nipte 3-2 overwinning op Verburch. Marcel de Bruin, Kevin Vink en Oscar Laguna Burgos scoorden voor de hoofdklasser. Rick Greeve en Erik Boelens maakten de treffers voor de Poeldijkers. Excelsior Maassluis treft in de kwartfinale de winnaar van de wedstrijd Naaldwijk (za)-'s-Gravenzandse SV.