Archief

Duidelijkheid voor tuinders in W-Zoom

CDA Westland heeft haar motie over de Westlandse Zoom teruggetrokken en een mildere motie ingediend. Het CDA drong er dinsdagavond bij wethouder Van Vliet op aan niet te beginnen aan een tweede fase van het bouwproject.

De gemoederen liepen dinsdag hoog op en het college dreigde bijna op te stappen. De vergadering werd geschorst en ging gisteravond verder.

In de nieuwe motie kon het college zich wel vinden. Het CDA draagt het college op om de komende onderhandelingen in 2008 in te gaan met duurzaam glastuinbouw in plaats van het bouwproject. Om onzekerheid onder tuinders in het gebied weg te nemen, pleitte het CDA voor een garantie dat bedrijven kunnen blijven investeren.

Gemeentebelang Westland stemde niet voor de motie. De partij is het wel eens over de inhoud, maar vond de motie overbodig omdat het college ook zonder deze motie hierop inzet. De motie is aangenomen.

Ook een motie van Progressief Westland werd aangenomen. De partij wil dat er volgend jaar een einde wordt gemaakt aan de onzekerheid van tuinders in het gebied Westlandse Zoom. Ook in deze motie kon het college zich vinden. Wethouder Den Boer maakte duidelijk dat het college hier achter staat.

Categorieen:
Westland Algemeen