Archief

Trein ramt vrachtwagen in Hoek van Holland

Op de spoorwegovergang bij de Haakweg in Hoek van Holland is dinsdagmorgen een Duitse vrachtwagen in botsing gekomen met een trein.

In de trein zaten ongeveer 5 personen, zij zijn allemaal ongedeerd uit de trein gekomen. Bij het ongeval is een begeleider van de vrachtwagens gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrachtwagen die geladen was met hout kon vermoedelijk na de oversteek van het spoor de weg niet gelijk vervolgen, maar moest een aantal keer steken.

De trein die uit Rotterdam kwam, is beschadigd geraakt aan de voor- en zijkant doordat hij tegen de 39,5 meter lange zijkant van de vrachtwagen aan is gereden.

De Nieuwelaan vanaf de Maasdijk is tijdelijk afgesloten geweest. De spoorovergang zelf blijft voorlopig afgesloten voor al het verkeer.

Verwacht wordt dat de nasleep van het ongeluk, het onderzoek van de politie en het opruimen van brokstukken de hele dag gaan duren. De NS verwacht dat het treinverkeer tot rond de avondspits gestremd blijft. Tussen Hoek van Holland en Maassluis-West zijn bussen ingezet.