Archief

Burgemeester boos over zwartmaken college

Burgemeester Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland is erg boos dat leden van de gemeenteraad beschuldigd worden van leugenachtig gedrag. De beschuldigingen zijn gedaan op een pamflet over de skatevoorziening in Maasland die de burgemeester dit weekend in zijn brievenbus kreeg.

In zijn weekboek op internet zegt de burgemeester dat het zwartmaken van bestuurders hem de keel uit begint te hangen. De burgemeester zegt dat door iedereen geroepen wordt respect voor elkaar te hebben, maar hij heeft het gevoel alsof dat niet geldt voor politici en bestuursleden.

Volgens de burgemeester moeten ontevreden inwoners naar de gekozen volksvertegenwoordigers stappen om hun onvrede te uiten. Wanneer zij hier geen meerderheid voor krijgen, moeten zij het 'not-in-my-backyard-syndroom' loslaten.

De burgemeester benadrukt dat er naar de bewoners geluisterd wordt, maar dat luisteren niet hetzelfde is als gelijkgeven. Anders zou het een samenleving worden waar diegene die het hardst roept altijd gelijk krijgt.