Archief

Hulpacties voor Azië in regio

Ook in onze regio zijn diverse hulpacties gestart om geld en goederen in te zamelen voor de miljoenen slachtoffers van de zeebeving in Azië.

De leiding van de Van der Knaap Groep in Kwintsheul heeft diverse vrienden in het getroffen Sri Lanka. Het bedrijf is een actie begonnen om geld bijeen te brengen.

In eerste instantie wordt het geld gebruikt om schoon drinkwater, zout en suiker te kunnen kopen zodat de mensen de eerste dagen en weken kunnen overleven. Vervolgens wil het bedrijf met het ingezamelde geld kleine lowbudget huisjes bouwen, om zo zoveel mogelijk mensen weer onderdak te verschaffen.

Ook zamelt het bedrijf goederen in. Kleding, schoenen, lakens, babyvoeding, flesjes, pleisters en verbandspullen en oude apparaten zijn welkom bij de Van der Knaap Groep in Kwintsheul.

Ook het importeursbedrijf FTK Holland is een actie gestart. Het bedrijf heeft al jarenlang leveranciers in Sri Lanka, Thailand en Maleisië. Om de slachtoffers in deze gebieden te ondersteunen, heeft de directie van FTK het voortouw genomen om 10% van de in januari 2005 behaalde omzet op produkten uit de betrokken landen te storten op giro 555 van de gezamenlijke hulporganisaties.

In De Lier is Tiny Langerak al jarenlang bezig met het inzamelen van geld voor Sri Lanka. Nu is Langerak ook een hulpactie gestart voor de gedupeerde bevolking van het eiland. Er is met name grote behoefte aan zomerkleding, zoals T-shirts, broekjes en rokjes. Ook handdoeken, schoenen en slaapzakken zijn welkom. De spullen kunnen worden afgeleverd aan 't Perron 21 in De Lier. Uitzendbureau Westland Job heeft ook een plan bedacht waarmee geld ingezameld kan worden. Zij vragen alle werknemers afstand te doen van één uur arbeidsloon en de werkgevers in plaats daarvan 25 euro overmaken, een gemiddeld uurloon van eenarbeidskracht. Volgens Westland Job hoeven werkgevers alleen een uur minder uit te betalen zodat er ook geen premies betaald hoeven te worden en kunnen zij het nog van de belasting aftrekken ook.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen