Archief

Water weer onder controle

De waterstanden veroorzaken vanaf vrijdagavond laat geen problemen meer. Eerder op de dag had de hevige regenval wederom geleid tot wateroverlast in de regio. Op diverse lokaties was de brandweer bezig met het wegpompen van het water.

De Noordlandseweg en de Strandweg in 's-Gravenzande waren tijdelijk afgesloten voor het verkeer in verband met de wateroverlast. Langs de N220, de Maasdijk, is de Oranjepolder leeggepompt en werden de slangen ook weer over de weg gelegd.

Volgens de woordvoerder van Hulpverleningsregio Haaglanden was het pompen met name aan de Strandweg hard nodig. Op de overige plaatsen in de regio waren voor zover bekend geen problemen. Gedurende de afgelopen dagen zijn alle boezem- en polder gemalen volgens het Hoogheemraadschap van Delfland optimaal ingezet.

Om overlast zoveel mogelijk te beperken brengt Delfland de waterpeilen in de boezem- en polderwateren structureel op een zo laag mogelijk peil en worden alle beschikbare mobiele pompen uit voorzorg op diverse lokaties klaargezet en waar nodig in werking gesteld. De situatie in het gebied is volgens Delfland onder controle.