Archief

Meer informatie dodelijk ongeval bekend

Pas aan het begin van gisteravond waren de hulpdiensten klaar met het onderzoek en de opruimwerkzaamheden van het ernstige ongeval op de N220, de Maasdijk tussen Oranjesluis en Heenweg.

Door onbekende oorzaak is gistermorgen een vrachtauto frontaal in botsing gekomen met een tegenligger. Hierop vloog de vrachtauto de Maasdijk af en kwam onder aan de dijk, boven op de leuning van een brug, tot stilstand. Mogelijk raakte de personenauto op de verkeerde weghelft door een windvlaag of op het moment dat de bestuurder iets wilde pakken. Dit vertelde een politiewoordvoerder.

Bij de aanrijding is de bestuurder van de personenauto, een 33-jarige Arnhemmer, om het leven gekomen. De traumahelicopter is ter plaatse geweest. De vrachtwagenchauffeur zat enkele uren bekneld in de cabine. Doordat het voertuig over het water hing, was het extra moelijk om de beknelde chauffeur te bevrijden.

Nadat de 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stolwijk uit zijn cabine bevrijd was, is hij per ambulance overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. Hij raakte gewond aan beide benen.

Er zijn diverse brandweerkorpsen, waaronder Maasdijk, De Lier en 's-Gravenzande, bezig geweest met het ongeval en ook was er een kraan van de brandweer aanwezig. De vrachtwagen vervoerde organische kunstmest, die grotendeels van de vrachtauto is afgevallen. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft maatregelen genomen tegen de kunstmest en dieselolie die in het water waren gelopen.

Een automobilist van een tweede personenauto kon het ongeval niet meer ontwijken en reed achter op de auto, die frontaal met de vrachtauto in botsing was gekomen. De 42-jarige bestuurder uit Schiedam raakte licht gewond.

Tussen het dorp Heenweg en Oranjesluis is de Maasdijk, de provinciale weg N220, tot het begin van de avond afgesloten geweest voor alle verkeer.

Duikers hebben in het water nog gezocht naar wrakstukken, maar hierbij is niets gevonden. De politie heeft een uitgebreid technisch onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Hulpverleningsregio Haaglanden spreekt van een geluk bij een ongeluk dat niemand zich tijdens het ongeval op de parallelelweg langs de dijk bevond, omdat de kans op meer slachtoffers dan groot was geweest.

Burgemeester Welschen van de gemeente Westland is ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen. In totaal zijn ongeveer 50 hulpverleners, bestaande uit brandweer, politie en ambulancedienst, ingezet bij dit incident.