Archief

's-Gravenzande: dodelijk ongeval

Door uit te wijken voor een aanrijding tussen twee personenwagens is een vrachtwagen vandaag van de Maasdijk in 's-Gravenzande gereden en op de railing van een brug terecht gekomen.

Bij de aanrijding is één van de automobilisten, een 33-jarige Arnhemmer, om het leven gekomen. De traumahelicopter is ter plaatse geweest. De vrachtwagenchauffeur zat enkele uren bekneld in de cabine.

Er zijn diverse brandweerkorpsen, waaronder Maasdijk, De Lier en 's-Gravenzande, bezig geweest met het ongeval en ook was er een kraan van de brandweer aanwezig. De vrachtwagen vervoerde kunstmest.

Tussen het dorp Heenweg en Oranjesluis is de Maasdijk, de provinciale weg N220, tot het begin van de avond afgesloten geweest voor alle verkeer.

Nadat de 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stolwijk uit zijn cabine bevrijd was, is hij per ambulance overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. Hij raakte gewond aan beide benen. Burgemeester Welschen van de gemeente Westland is ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen.