Archief

's-Gravenzande: grote brand koelbedrijf

Een grote brand heeft zondagochtend voor miljoenen aan schade aangericht aan het koel- en diepvriesbedrijf Cool Company aan de Naaldwijkseweg/Galgeweg in 's-Gravenzande.

De brand is vermoedelijk ontstaan in de productiestraat voor het oppotten van bloembollen in plastic kratten.

Omdat de waterwinning te ver weg lag, is er extra brandweermaterieel en personeel opgeroepen. Door de brand van meerdere kanten tegelijk te bestrijden wist de brandweer de brand tegen te houden en uitbreiding te voorkomen.

Omdat de naast de productiestraat gelegen koelcel helemaal vol stond met kratten bloembollen kon de brandweer moeilijk binnen komen. Door de hitte en de straling van de brand had een aantal kratten in de uiterste hoek van de koelcel vlam gevat.

De kratten moesten eruit worden gereden met de vorkheftruck om ruimte te maken. Met aanwijzingen en hulp van een aantal medewerkers van het bedrijf lukte het uiteindelijk om genoeg ruimte te creëren om de brand definitief te blussen.

Het Hoogheemraadschap heeft na melding van de brandweer op verschillende punten in het slootwater het zuurstofgehalte gemeten. Dit was uit voorzorg omdat een hoeveelheid bluswater vanaf de kant de sloot in liep. Hierbij zijn niet direct te lage waarden afgemeten.

De brand heeft voor een behoorlijke schade gezorgd die bij een eerste schatting in de miljoenen loopt. Doordat de stroomtoevoer in de loop van de dag is hersteld is het schadebedrag niet verder opgelopen. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen