Archief

AD: veel winkeldiefstallen Wateringen

In Wateringen hebben in 2003 relatief veel winkeldiefstallen plaatsgevonden. Dit blijkt uit de misdaadmeter van het Algemeen Dagblad, waarbij de cijfers op gegevens van de politie zijn gebaseerd.

In de misdaadmeter staat Wateringen bij het aantal winkeldiefstallen op de achtste plaats van alle 488 Nederlandse gemeenten. Ook het aantal diefstallen uit bedrijven, oplichtingen en het uitgeven van vals geld gebeurde in 2003 relatief vaak in Wateringen.

In Naaldwijk werd volgens de misdaadmeter in 2003 veel vals geld gemaakt en uitgegeven. Naaldwijk scoorde zelfs een tweede plaats.

Verder zijn het aantal afpersingen en diefstallen vanuit bedrijven in Maasland opvallend hoog in vergelijking met andere gemeenten. Het aantal aanrandingen in Naaldwijk en Wateringen in 2003 steeg fors ten opzichte van 2002, maar landelijk gezien is dit geen bijzonder hoge score.

Overigens zijn in 2003 alle oorspronkelijke gemeenten in Westland en Midden-Delfland nog afzonderlijk beoordeeld. De cijfers van de deelgemeente Hoek van Holland zijn niet apart zichtbaar, omdat deze bij Rotterdam in totaliteit zijn meegenomen.