Archief

Brand bedrijfsgebouwen in Maassluis

Een aantal bedrijfsgebouwen aan de Heldringstraat in Maassluis is in de nacht van zaterdag op zondag door een grote brand verwoest.

Het vuur brak uit in pallethandel Lievaart en Slaghuis en sloeg snel over naar het naastgelegen bedrijf Pot BV en een bedrijfsverzamelgebouw aan de Nijverheidstraat. In totaal zijn 12 firma's door de brand verwoest.

Uit voorzorg moesten 150 wijkbewoners hun huis uit. Zij werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten hebben geassisteerd. Bij de brand raakte niemand gewond en er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Op een informatiebijeenkomst in het Stadhuis kreeg burgemeester Karssen van Maassluis met name vragen over de vergunningen en de ligging van de pallethandel. Volgens de gemeente waren de vergunningen aanwezig, maar is niet duidelijk of het bedrijf deze ook altijd exact naleefde. Karssen wil voorkomen dat de pallethandel in de toekomst op dezelfde plaats wordt herbouwd.

Burgemeester Karssen acht de kans klein dat deze brand verbanden heeft met eerdere branden in Maassluis van de afgelopen maanden. Hij sluit brandstichting nog niet uit. De technische recherche stelt een onderzoek in. De schade loopt in de miljoenen euro's.

Categorieen:
Maassluis Algemeen