Archief

Maatregelen in ieders belang

De Commissie van Advies inzake de Waterstaatswetgeving heeft vorige week een advies uitgebracht over de herziening van de Wet op de waterkering aan de nieuwe staatssecretaris van Waterstaat.

In het wetsvoorstel staan versnelde procedures voor de toekomstige versterking van alle zee- en grote rivierdijken en een financiële regeling voor de instandhouding van de keringen.

Het Hoogheemraadschap van Delfland is het in grote lijnen eens met het positieve advies van de commissie.

In het voorstel wordt gesproken over het verkorten van de termijn voor evaluatie van de veiligheidsnormen van 10 naar 5 jaar. Ook het Hoogheemraadschap van Delfland is voor het terugbrengen van de periode naar 5 jaar.

"Het is in ieders belang dat er naast de vijfjaarlijkse toets van de veiligheid van de waterkeringen, ook de norm regelmatig onder de loep wordt genomen", aldus een woordvoerder van het Hoogheemraadschap.

Ook is Delfland het eens met de commissie dat het begrip bovenregionaal belang niet duidelijk is omschreven.

Daarom kan Delfland nog niet aangeven of dit het gebied beïnvloed: "Het advies ligt nu bij de staatssecretaris, pas als het voorstel verder uitgewerkt wordt, kunnen we bekijken wat de Wet voor gevolgen heeft voor ons gebied", aldus Delfland.

Categorieen:
Algemeen