Archief

Reorganisatie binnen LTO

De Land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland gaat reorganiseren, omdat het aantal leden snel terugloopt. In twee jaar tijd daalde het ledental met 16 procent. Dit vooral omdat tuinders en boeren hun bedrijf beƫindigden.

LTO wil om te beginnen kosten besparen door de beleidsmedewerkers en ledenadministrateurs van de vijf regionale afdelingen samen te voegen, aldus een woordvoerder van LTO.

Het bestuur van LTO onderzoekt verder deze zomer of nog meer onderdelen kunnen fuseren. Mogelijk leidt dit tot een volledige fusie van alle onderdelen van de regionale organisaties WLTO, GLTO, ZLTO, NLTO en LLTB.

De WLTO en de GLTO hebben alvast aangekondigd dat zij hun organisaties in elkaar zullen schuiven en hebben de rest gevraagd om zich ook aan te sluiten.

LTO is na VNO/NCW en MKB-Nederland de grootste werkgeversorganisatie van Nederland. Bij LTO en de regionale organisaties werken 125 beleids-medewerkers en ruim 100 mensen in ondersteunende diensten.

De organisatie heeft nog niet vastgesteld hoeveel arbeidsplaatsen zullen moeten verdwijnen of welke besparingen de reorganisatie zal opleveren.

Categorieen:
Algemeen