Archief
WOS

WOS

CDA, PvdA, VVD en Maassluis Belang willen nieuwe coalitie vormen

Na het klappen van de onderhandelingen met Leefbaar Maessluys, gaan CDA, PvdA en VVD in Maassluis nu mogelijk een coalitie vormen met Maassluis Belang.

Dat blijkt uit een brief van informateur Marco Oosterwijk. Deze samenwerking moet volgens hem voor een brede afspiegeling zorgen van de Maassluise samenleving en resulteren in een breed draagvlak in de Maassluise raad. De partijen richten hun pijlen op een college van vier wethouders, waarbij iedere partij één wethouder levert.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de gesprekken tussen CDA, PvdA, VVD en Leefbaar werden stopgezet. Er was volgens Oosterwijk tussen die partijen 'onvoldoende onderling vertrouwen in de manier waarop Maassluis bestuurd moet worden'. Volgens Leefbaar had het er vooral mee te maken dat CDA en PvdA niet in zee wilden met de wethouderskandidaat van Leefbaar.

Oosterwijk: "In mijn verkennersrapportage heb ik de combinatie CDA, PvdA en VVD geduid als eerste terugvaloptie. Een optie die een meerderheid vertegenwoordigt in de Maassluise raad. Op basis van de ontstane situatie heb ik indringend gesproken met de drie partijen. Dat was een goed gesprek waarin onderling vertrouwen is uitgesproken en een nieuwe koers is bepaald."

Na overleg met de drie partijen volgden er deze week gesprekken met een vierde partij: Maassluis Belang. Vervolgens is deze week ook concreet stilgestaan bij inhoudelijke onderwerpen voor een te realiseren coalitieakkoord.

De komende weken zullen worden gebruikt om een aantal zaken af te ronden en een definitief coalitieakkoord overeen te komen.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek