Archief
50Plus 1

50Plus 1

50Plus Zuid-Holland kritisch over rapport asbestbrand

De 50PLUS Statenfractie in de Provincie Zuid-Holland is kritisch over de uitkomsten van het asbestrapport van COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Volgens de partij zijn er grote verschillen met een eerder gemaakt provinciaal rapport over de asbestbrand in Wateringen. De senioren willen dan ook weten achter welk rapport de provincie staat.

Het onlangs uitgekomen rapport stelt dat de gemeente Westland andere keuzes had kunnen maken bij de asbestbrand in Wateringen, maar dat de aanpak van de gemeente niet onjuist was. "Leuk voor de gemeente Westland dat dit rapport hen bevrijdt uit een hachelijke situatie, maar de bewoners zijn met dit rapport voor geen millimeter verder geholpen. Zij hadden maanden na de brand nog asbest in hun tuinen liggen dat zij zelf konden opruimen en hun zorgen om hun gezondheid worden niet erkend", aldus 50PLUS Statenleden Willem Bakx en John Struijlaard.

"Waar het rapport dat in opdracht van de provincie is gedaan spreekt over 'een potentieel dodelijk gezondheidsrisico' voor de bewoners, is alles bij het COT-rapport koek en ei. Dat is buitengewoon vreemd", stellen Bakx en Struijlaard die een brief van het bewonerscomité 'brand Wateringen' hebben gekregen.

In de brief van het bewonerscomité, dat onder leiding staat van wijkbewoner Bart Noordermeer, staat dat de gemeente Westland bewust zaken verzwegen heeft en dat er bewoners geïntimideerd zouden zijn. Bakx en Struijlaard: "We willen van het provinciebestuur weten of zij de zorgen van de bewoners wel serieus neemt en we willen opheldering over de grote verschillen tussen de beide rapporten".