WOS/Martijn Molenaar

Westlandia kan goede seizoenstart niet doortrekken en verliest bij RKAVV

Het zondagelftal van Westlandia heeft vanmiddag de eerste seizoensnederlaag in de vierde divisie geleden. De Naaldwijkers gingen uit bij directe concurrent RKAVV met 4-2 onderuit.

In Leidschendam kende Westlandia een beduidend mindere start dan vorige week thuis tegen Velsen, waar Westlandia met 2-0 voor kwam. In de 14de minuut maakte RKAVV 1-0 door een mooi opgezette aanval aan de linkerkant, waarna spits Tom Plezier de thuisploeg op voorsprong bracht. Plezier draaide zich weg van zijn directe tegenstander en kon in de korte hoek makkelijk inschieten.

Door een fout in de achterhoede kon Plezier - ondanks protesten van Westlandia - in de 27ste minuut opnieuw scoren. RKAVV kreeg kansen op de 3-0, maar het was vlak voor rust Jeremy van Uunen die Westlandia met een doelpunt terug in de wedstrijd bracht.

In de rust wisselde Westlandia Zion Valies en Hidde van der Arend voor Sem Nijbacker en Ouanis Kellouh. Zij konden het tij echter niet keren. In de 54ste minuut scoorde RKAVV uit een corner de 3-1. Vervolgens maakte de thuisploeg tien minuten later ook nog de 4-1.

Aan de kant van Westlandia werden direct twee nieuwe spelers in het veld gebracht. Jamie den Hartog en Sergi Roeleveld maakten plaats voor Dinand Kuhn en Stijn van Os. Tien minuten voor tijd maakte ook debutant Joe Scholtes zijn opwachting in de Naaldwijkse ploeg. Westlandia kwam twee minuten later nog wel terug tot 4-2 door een doelpunt van Desley Bransen, maar de eerste nederlaag van het seizoen was toen al een feit.

Na het 2-2 gelijkspel tegen Velsen is dit het tweede puntenverlies op rij voor Westlandia, dat de eerste drie duels wél won. De ploeg van Cesco Agterberg zakt naar de vierde plaats. RKAVV is de nieuwe koploper, omdat HBS onderuit ging bij Purmesteijn.

Westlandia krijgt volgende week bezoek van hekkensluiter Heino.