Archief
Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Pieter Verbeek/Toto Dart Kings

Dirk van Duijvenbode verliest in finale van Gerwyn Price

De Westlandse darter Dirk van Duijvenbode heeft zondagavond de finale van de World Series of Darts Finals verloren van topper Gerwyn Price uit Wales.

Het was in Afas Live in Amsterdam een spannende finale, zo eentje waar de 's-Gravenzander patent op lijkt te hebben. Na een tussenstand van 5-5 bleven de twee strijders vrij dicht in elkaars buurt en kwam de gelijke stand van 10-10 op het bord.

In de beslissende set wilde het bij Van Duijvenbode niet lukken op de triples en werd voor Price als het ware de loper uitgelegd om het af te maken. Onder luid gejoel van het thuispubliek van Aubergenius, hield de man uit Wales het hoofd koel en won Price met 10-11.

Niet z'n beste spel

Hoewel hij in Amsterdam de finale bereikte, speelde hij naar eigen zeggen niet z'n beste spel. Vrijdag kroop hij al door het oog van de naald, toen hij in de eerste ronde maar nipt won van de Nieuw-Zeelander Haupai Puha. Puha miste bij een 4-5 voorsprong een matchdart, waardoor er een beslissende set moest komen.

In de tweede ronde op zaterdag versloeg Van Duijvenbode de Schot Gary Anderson met 6-3, maar in de kwartfinale op zondag werd het weer spannend. Van Duijvenbode gaf tegen de Engelsman Ryan Joyce een ruime voorsprong weg, overleefde vervolgens een matchdart om uiteindelijk zelf te winnen: 10-9.

In de halve finale was de Westlander met 11-8 te sterk voor Jonny Clayton.