WOS/Johan Voskamp

Westlandia laat eerste punten van het seizoen liggen tegen Velsen

Het zondagelftal van Westlandia heeft de thuiswedstrijd tegen Velsen niet kunnen winnen. In een wedstrijd waar de Naaldwijkers de betere ploeg waren, werd het uiteindelijk toch een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft was Westlandia de betere ploeg. Het duurde dan ook niet lang voordat de Naaldwijkers op voorsprong kwamen. In de achtste minuut was het Hidde van der Arend die de 1-0 maakte met een kopgoal op aangeven van Mark van der Zalm. In de minuten daarna bleef Westlandia gevaarlijk. Ze hadden een aantal kansen, maar konden die niet verzilveren. Na een half uur spelen was het opnieuw Van der Arend die scoorde, dit keer met een prachtige volley. De ploegen zochten met een 2-0 tussenstand de kleedkamers op.

Westlandia kwam in de tweede helft direct goed uit de kleedkamers. In de 46ste minuut was het dan ook alweer raak, de goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Ondanks het betere spel van Westlandia, was het toch de ploeg uit Noord-Holland die na een uur spelen de aansluitingstreffer kon maken. Het zou daarna nog spannende slotfase worden op De Hoge Bomen. In de allerlaatste seconden, in de vijfde minuut van de extra tijd, was het toch Velsen dat na een razendsnelle counter de gelijkmaker op het scorebord zette. Hier zou het bij blijven, zo kwam de overwinningsreeks van Westlandia aan ten einde. Eindstand 2-2.

Westlandia doet het vooralsnog goed dit seizoen en staat op een tweede plaats in de tussenstand, met evenveel punten als RKAVV. De twee ploegen treffen elkaar volgende week in Leidschendam. HBS is op dit moment de ongeslagen koploper.