Archief
Wubben.Chan architecten

Wubben.Chan architecten

FC 's-Gravenzande kan verder met vernieuwing complex

Voetbalclub FC 's-Gravenzande is een stap dichter bij de vernieuwing van het clubcomplex. Het college van B en W heeft aangegeven de voorkeur te hebben dat de vereniging bij de bank een lening kan aanvragen, om de plannen door te voeren.

De club wil de huidige (sta)tribune bij het clubgebouw ombouwen tot een zittribune. Daarbij worden ook de kantine, bestuurskamer en commerciële ruimtes aangepakt en worden er vier kleedkamers bijgebouwd.

De eerste plannen dateren al uit 2018. Begin 2020 gaven de leden groen licht om een en ander verder uit te werken. Door de coronacrisis heeft het project enige tijd stilgelegen, maar ondanks dat én de oplopende prijzen voor materiaal zijn de plannen toch doorgezet. Afgelopen zomer gingen de leden definitief akkoord.

Om nu echt van start te gaan, moet de club een lening aangaan. Daarvoor heeft het wel een garantiestelling van de gemeente (à 1.890.000 euro) nodig. Als alles volgens de planning loopt, start FC 's-Gravenzande later dit jaar met sloopwerkzaamheden. De bouw begint dan in januari 2023 en duurt ongeveer een jaar.

Flinke groei

FC 's-Gravenzande maakt overigens een flinke groei door. Het aantal actieve leden liep op van 1.310 in het seizoen 2019/20 naar 1.420 in het seizoen 2021/22. De vereniging behoort daarmee tot de grootste verenigingen van Nederland.
Volgens wethouder Anko Goudswaard (Sport) is de groei bij meer voetbalverenigingen in de regio zichtbaar. Dat komt vooral door de toegenomen populariteit van het meisjes- en vrouwenvoetbal.