WOS/Martijn Molenaar

Westlandia wint ook bij SJC en blijft zonder puntenverlies

Het zondagelftal van Westlandia blijft het goed doen in de vierde divisie. De ploeg van trainer Cesco Agteberg won vanmiddag de derde wedstrijd op rij. Uit bij SJC in Noordwijk werd het 2-4.

De ploegen waren zeker in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd. Na een minuut of vijf vloog een kopbal van Jamie den Hartog over het doel, aan de andere kant redde doelman Jordie van Leeuwen in een 1-op-1-situatie. Na een minuut of tien spelen was het wel raak. Een vrije trap vanaf de linkerkant van Sergi Roeleveld werd door Zion Valies ingekopt. Heel lang konden de Naaldwijkers niet van de voorsprong genieten. Zo'n tien minuten later viel uit een corner de 1-1. Aan beide kanten waren er daarna nog grote kansen, maar tot aan de rust bleef het 1-1.

Westlandia zag SJC in de tweede helft beter uit de kleedkamer komen en had het in de eerste tien minuten na rust erg lastig. Toch konden de groen-witten de wedstrijd kantelen. Binnen tien minuten scoorde Westlandia drie keer. Eerst was het, na een uur spelen Mark van der Zalm met de 1-2. Een corner leek weinig gevaar op te leveren, maar de bal bleef in het strafschopgebied hangen en kwam voor de voeten van Van der Zalm. De verdediger twijfelde geen moment en haalde snoeihard uit.

Het had kort daarna al 1-3 kunnen zijn, maar de Noordwijkse keeper verwerkte een schot van Ouanis Kellouh met veel moeite tot een hoekschop. De derde Westlandse treffer viel enkele minuten later toch via Kai Verbeek, die een afvallende bal van dichtbij binnen tikte. In de 69ste minuut viel ook de 1-4 na een mooie aanval via Van der Zalm, invaller Hidde van der Arend en spits Jeremy van Uunen als eindstation.

De wedstrijd leek nog even spannend te worden, toen SJC een kwartier voor tijd met een schot in de verre hoek de 2-4 op het scorebord zette. In het slot van de wedstrijd werd echter niet meer gescoord.

Doelpuntenmaker Mark van der Zalm stond na afloop onze verslaggever te woord:

HBS

Voorafgaand aan dit duel hadden Westlandia, SJC en HBS alledrie twee wedstrijden gewonnen. Na drie duels blijven voorlopig alleen Westlandia en HBS over. Volgende week komt in Naaldwijk het nog puntloze Velsen op bezoek.

Westlandia won overigens ook de twee voorgaande wedstrijd met 4-2.