Livestream Ondo

Valto maatje te groot voor streekgenoot Ondo

De streekderby in de overgangsklasse van het korfbal tussen Ondo en Valto is vanmiddag geƫindigd in een overwinning voor de ploeg in De Lier. Valto kwam in 's-Gravenzande eigenlijk nooit in gevaar.

Het was voor het eerst dat de twee ploegen elkaar op dit niveau troffen. Ondo promoveerde afgelopen zomer voor het eerst in de historie naar de overgangsklasse. Valto speelt daar al een aantal jaar.

Volgens Valto-trainer Mark Tissink was het geen simpele overwinning, maar zijn ploeg stond wel constant aan de goede kant van de score. De Lierenaren kwamen al snel op een 0-2 voorsprong, stonden na tien minuten met 2-4 voor en bij rust was de stand 5-10. Ondo vocht zich in de tweede helft terug in de wedstrijd, waar het bij Valto wat moeizamer ging. De thuisploeg verkleinde de marge naar 10-13, maar via 11-14 wonnen de gasten uiteindelijk met 11-18.

Beluister het hele gesprek met Mark Tissink:

Ook ODO boekt zege

Het Maaslandse ODO was de enige andere regioploeg met een overwinning. De Midden-Delflanders waren in eigen huis met 12-7 te sterk voor Danaïden. ODO maakte het verschil vooral in de tweede helft. Bij rust was de stand nog 6-4.