Handbalsters Velo debuteren met overwinning

De handbalsters van Venéco/Velo kennen een droomstart aan de eredivisie. De promovendus versloeg gisteravond in eigen huis de nummer 4 van vorig seizoen VZV: 32-31.

Het duel in Wateringen ging gelijk op. Halverwege de eerste helft hadden de gasten uit Noord-Holland een kleine voorsprong (5-7), maar een minuut of zeven later had de ploeg van de nieuwe trainer Nico Stet de stand alweer gelijk getrokken (11-11). Bij rust ging Velo met 16-14 aan de leiding.

Aan het begin van de tweede helft kwam VZV weer op gelijke hoogte, maar het waren de Wateringsen die na een kwartier een marge van drie doelpunten hadden opgebouwd (25-22). VZV kende echter een sterke slotfase en kwam daarmee nog erg dichtbij. Het werd 30-29 en 31-30, maar Velo hield de punten in eigen huis.

Nico Stet blikt bij WOS Sport terug:

VOC in slot langs Quintus

Het Heulse Quintus moest in Amsterdam op bezoek bij de runner-up van vorig seizoen, VOC. Quintus, dat deze zomer veel speelsters zag stoppen en vertrekken, speelde in de hoofdstad een prima wedstrijd. De Heulsen stonden halverwege aan de leiding (10-12) en zelfs bij het ingaan van de laatste tien minuten ging het nog gelijk op (22-22). In het slot van de wedstrijd liep VOC echter uit naar een 30-24 overwinning.

VOC - Quintus 30-24
Velo - VZV 32-31