FC Westland

FC Westland bekert verder

De zaalvoetballers van FC Westland hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het landelijke bekertoernooi. De Westlanders boekten een knappe 6-4 overwinning op ZVG/Cagemax.

Beide ploegen komen dit seizoen uit in de eerste divisie (FC Westland in 1A en ZVG in 1B). Maar waar de tegenstander uit Gorinchem zich richt op promotie naar de eredivisie, is FC Westland een nieuwkomer op dit niveau.

De Westlanders kenden een lastige beginfase in de Verburchhal in Poeldijk. ZVG kreeg een hoop goede kansen, maar doelman Barry Botman hield zijn goal in de eerste helft schoon. Aan de andere kant was het wel raak: nieuwkomer Faical Amheye bleek meteen goud waard en bepaalde de ruststand op 1-0.

In de tweede helft ontstond een waar spektakel. Beide ploegen zetten hoog druk, waardoor individuele klasse de overhand kreeg. FC Westland was daarin ZVG de baas en liep uit naar een 4-1 voorsprong. De ploeg uit Gorinchem besloot hierop om powerplay te gaan spelen, oftewel door met een meespelende keeper te spelen en zo een overtal te creëren. Na de 4-2 van de Gorinchemmers profiteerde Amheye van het lege doel en noteerde de 5-2. Met nog vier minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld, maar in werkelijkheid was alles nog mogelijk. Met twee tienmetertrappen brachten de Gorinchemmers op 5-4 met nog 40 seconden op de klok. FC Westland had na een scheidsrechtersbal en een daaropvolgende scrimmage echter het laatste woord. Melvin Vissers maakte zijn derde van de avond.

Voor FC Westland een goede generale voor het nieuwe seizoen in de eerste divisie, dat vrijdag begint met een thuiswedstrijd tegen Os Lusitanos uit Amsterdam.