WOS/Ruud de Jong

Excelsior van de nul af na gelijkspel

Excelsior Maassluis heeft in de tweede divisie het eerste punt van het seizoen gepakt. Tegen FC Lisse werd het 1-1.

Na twee nederlagen zonder doelpunten stond er veel druk voor de wedstrijd in de Bollenstreek. Het was dan ook een opluchting voor de Maassluizers toen spits Carlito Fermina na een kwartier spelen de eerste treffer van deze competitie binnenschoot. Dat doelpunt bleek echter niet genoeg voor drie punten. Lisse had de overhand en vlak na het begin van de tweede helft scoorde het uit een corner de gelijkmaker. Ondanks dat is Excelsior in ieder geval van die hatelijke nul af.

Trainer Dogan Corneille blikt terug:

's-Gravenzande lijdt ruime nederlaag tegen ARC

In Alphen aan den Rijn is FC 's-Gravenzande tegen het eerste puntenverlies aangelopen. ARC was met 4-1 duidelijk te sterk. Vroeg in het duel kregen de Westlanders al een tegenvaller te verwerken. Rick Boers en Ardi Luijendijk vielen met blessures uit. Lang ging het in de eerste helft gelijk op, totdat de doelpunten vielen als rijpe appelen. Eerst was het ARC dat vlak na elkaar twee keer scoorde. Nieuwkomer Joseph Goncalves leek de spanning nog terug te brengen, maar meteen vanaf de aftrap was het de thuisploeg die via een snelle aanval de 3-1 binnen werkte. Na rust scoorde ARC nog eenmaal.

Districtsbeker: Velo en Verburch winnen

In de groepsfase van de districtsbeker zijn Velo en Verburch met een overwinning begonnen. Zonder groots te voetballen, maar wel effectiever voor het doel won Verburch met 0-2 van streekgenoot VDL uit Maassluis, dat geen vuist kon maken. Bij de derby in Wateringen tegen Westlandia kwam Velo pas na rust op gang. Het werd 2-0 door doelpunten van Abel Dries en Mart Dubbeld.

FC Lisse - Excelsior Maassluis 1-1 (0-1)