Archief
Archieffoto RvP-toernooi

Archieffoto RvP-toernooi

Feyenoord en PSG winnen Van Persie-toernooi bij VDL

Feyenoord-onder 10 en Paris Saint Germain-onder 9 zijn de winnaars geworden van het internationale Robin van Persie-toernooi bij VDL in Maassluis.

Dat toernooi keerde afgelopen weekend na een afwezigheid van twee jaar terug aan de Sportlaan. Oud-voetballer Robin van Persie, naar wie het toernooi is vernoemd, was natuurlijk ook aanwezig. Hij wilde graag zien of de nieuwe Neymar, Messi of Van Persie al te bewonderen was.

Er waren teams van twintig verschillende internationale profclubs aanwezig in Maassluis. Naast Feyenoord en PSG ook bijvoorbeeld Manchester City (Engeland), FC Kopenhagen (Denemarken), Borussia Dortmund (Duitsland) en Houston Rise (VS). Meer dan 130 jonge voetballers verbleven in gastgezinnen, de Denen sliepen op eigenverzoek wederom op sleepboot De Elbe in de haven van Maassluis en tal van clubs waren in hotels in de omgeving ondergebracht.

Bij de categorie onder-9 ging de eindstrijd tussen Club Brugge (België) en PSG (Frankrijk), waarbij de Fransen met 1-2 wonnen.

Feyenoord-onder 10 won in de andere leeftijdscategorie dus de finale. Het was met 1-0 te sterk voor Borussia Dortmund. Omdat Feyenoord het toernooi heeft 'geadopteerd', leverde het één groot feest op.

Traditiegetrouw speelde Robin van Persie samen met een aantal andere oud-internationals een wedstrijdje tegen de winnaars.

Michel van der Harst vertelde op de radio waarom het toernooi naar Van Persie is vernoemd

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis