WOS/Martijn Molenaar

Westlandia leeft nog, Den Hoorn wint ook

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen heeft Westlandia de hoop levend weten te houden om degradatie te voorkomen. Tegen Groene Ster werd het in Naaldwijk 3-0.

Het duel met de nummer 5 uit de derde divisie leverde voor rust nog geen doelpunten op. In de tweede helft was het na een kwartier wel raak voor de Naaldwijkers. Een voorzet van Rajiv Wentholt kwam terecht bij Ouanis Kellouh, die de bal vervolgens binnen kon glijden. In de 82e werd de 2-0 gemaakt na een pass van Mark van der Zalm op Ouanis Kellouh, die zijn tweede van de middag dus maakte. In de laatste minuten werd de winst voor Westlandia verzekerd met een eigen doelpunt van Groene Ster: 3-0.

Door deze overwinning is Westlandia van de laatste plaats af en staat het nu 17e. Daarmee zou het aan het einde van het seizoen weliswaar degraderen, maar de achterstand op nummer 16 EVV is maar twee punten. De nummers 15 en 16 spelen aan het einde van dit seizoen nog nacompetitie voor handhaving.

Op 6 juni is de ontknoping van de competitie. Dan speelt Westlandia tegen HSC ‘21, de nummer 10. De ploeg uit Naaldwijk moet dan winnen en concurrent EVV moet punten verliezen, willen ze de nacompetitie bereiken. De veilige plek 14 is al niet meer haalbaar.

Den Hoorn heeft nog hoop op de titel

In de eerste klasse B ontving Den Hoorn Sarto, de nummer 6 van de competitie. Sarto loerde veel op de counter en dat leverde in het eerste halfuur al twee goals op voor de Tilburgers. Toch wist Donny Slot voor rust nog de 2-1 te maken namens Den Hoorn.

In de tweede helft duurde het even voor de kansen op gang kwamen voor Den Hoorn. Na een kwartier spelen was het echter tweemaal raak. Noah Barends en Thomas Bouwer waren de doelpuntenmakers en zorgden ervoor dat Den Hoorn binnen twee minuten de voorsprong in handen had. Donny Slot wist daarna ook nog de vierde goal te scoren voor Den Hoorn. Sarto bracht de eindstand uiteindelijk op 4-3, door in de slotfase nog een tegentreffer te maken.

Den Hoorn staat nu nog steeds vier punten achter koploper Unitas'30. De twee ploegen treffen elkaar volgende week in de laatste speelronde, maar Den Hoorn heeft daarnaast nog een (gestaakte) wedstrijd tegoed. De hoop op de titel is dus nog niet verdwenen.