Archief
Leo de Jong

Velo neemt afscheid van Ripson van Van Rossum

Voetballers Ramon Ripson en Daan van Rossum hebben gisteren hun laatste (reguliere) thuiswedstrijd gespeeld voor Velo. Beide routiniers stoppen met prestatievoetbal.

Beide middenvelders begonnen in de jeugd met voetballen bij Velo, maar kenden een ander vervolg van hun verdere 'voetballoopbaan'. Ripson vertrok in 2003 uit Wateringen en maakte de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Daarna voetbalde hij ook nog enkele jaren bij ADO Den Haag.

Ripson keerde in de zomer van 2011 even terug bij Velo, vertrok daarna naar Westlandia en speelt nu sinds 2018 weer bij zijn oude club.

Van Rossum speelde tot de zomer van 2012 bij Velo, eerst in de jeugd en daarna in de zondagselectie. Hij kwam daarna nog uit voor Westlandia en KMD en keerde in 2015 terug bij zijn oude club.

Velo in race voor toetje

Of het voor Ripson en Van Rossum gisteren tegen AFC (2-2 gelijkspel) écht hun laatste thuiswedstrijd was, moet nog blijken. De Wateringers zijn samen met Nootdorp en Honselersdijk nog in de race voor een periodetitel. Die geeft recht op nacompetitie om promotie van de eerste naar de hoofdklasse. De strijd om de periodetitel wordt volgende week beslist.

Nieuwe spelers

Waar er spelers vertrekken, komen er ook nieuwe terug. Irshan Jagbandhan en Imad Talhaoui speelden een aantal jaar geleden bij Velo op zondag en versterken nu dus het zaterdagteam. Verder komt Gino van de Water over van SVC'08, is Storm Verheijen afkomstig van Quick maken de broers Adil en Mohamed el Morabit de overstap van het Haagse Erasmus naar Velo.