Twitter - @SC_Monster

Monster laat niks heel van DWO

Met weinig moeite heeft Monster vanmiddag gewonnen van DWO. De nummer drie van de derde klasse B werd door de gedeeld koploper van het veld geveegd met 0-8.

Het duel in de top van de ranglijst was geen moment spannend. Na een half uur stonden er al drie doelpunten op het scorebord. Koen Warners maakte uit een vrije trap 0-4 en Ramon Bruers scoorde voor rust nog zijn hattrick. De tweede helft was iets minder doelpuntrijk, maar spannender werd het ook niet. Na een schuivertje van Jurgen Warbout was het daarna weer Bruers die het doel vond. Het sluitstuk was voor invaller Ersin Korkmaz die met zijn eerste balcontact de eindstand op 0-8 zette.

Door de ruime overwinning staat Monster op doelsaldo eerste. Concurrent FC Skillz moet nog wel een wedstrijd uitspelen. Bij een 2-1 stand voor de thuisploeg uit Wateringse Veld tegen Loosduinen werd de wedstrijd definitief gestaakt na een rode kaart voor een speler van Skillz.

Honselersdijk en Velo spelen allebei gelijk, spanning periodetitel blijft

In de eerste klasse A is er nog een periodetitel te vergeven. Twee Westlandse ploegen strijden nog mee. Beide lieten ook punten liggen. Honselersdijk kwam in Monnickendam niet verder dan 1-1. Velo had het lastig tegen hekkensluiter AFC. De Amsterdammers kwamen goed uit de startblokken en stonden al snel 0-2 voor. Velo werd beter maar leek heel lang tegen een nederlaag aan de lopen, tot in een rumoerige slotfase het een punt uit het vuur sleepte. Eerst was het Rick van Mierlo die doel trof en in de blessuretijd schoot Sergi Roeleveld vanuit een vrije trap de gelijkmaker binnen. Daarna werd de wedstrijd nog stilgelegd door een vechtpartij. Na een afkoelperiode moesten iedereen genoegen nemen met een gelijkspel. In derde periode gaat nu doelsaldo Nootdorp aan de leiding.

MSV’71 doet wat het doen moet tegen BMT

Ook titelkandidaat in de vierde klasse F, MSV’71, won deze middag van BMT met 0-3. Lang hadden de Maassluizers het moeilijk. Pas in de tweede helft brak het verzet van de thuisploeg. Veel in de stand veranderd er niet. Ook Houtwijk pakte drie punten tegen VCS met een 9-3 score. In punten blijft het gelijk. MSV’71 neemt het op de laatste speeldag op tegen PGS/Vogel. Houtwijk speelt tegen laagvlieger Wanica Star.

Excelsior Maassluis - Spakenburg 4-0 (3-0)

Smitshoek - FC 's-Gravenzande 1-2 (0-1)