Archief
Green Eagles

Green Eagles

Green Eagles stopt na negen jaar op hoogste amateurniveau

Nog één competitiewedstrijd en dan zit het er voor de basketbalsters van Green Eagles op. Het team stopt in de promotiedivisie en kiest ervoor om een paar niveaus lager te gaan spelen.

Negen jaar duurde het avontuur op het hoogste amateurniveau. Na de promotie uit de eerste klasse in 2013 volgde zelfs eerst nog een half jaar in de eredivisie. Daarna kwamen de vrouwen met wisselend succes uit in de promotiedivisie. Zo bereikte de ploeg uit Maassluis in 2019 nog de halve finale om het kampioenschap. De afgelopen jaren ging het een stuk moeizamer. Dit seizoen won Green Eagles pas drie keer en staat het onderaan.

"Negen jaar promotiedivisie, dit team is al vanaf de jeugd bij elkaar. Op een gegeven moment houdt het een keer op", vertelt assistent-trainer Martijn Kwak in gesprek met WOS Sport. "Je moet het maar opbrengen: ieder jaar spelen op het hoogst haalbare niveau. Dat hebben ze wel gedaan en daar mogen ze heel erg trots op zijn", aldus Kwak.

De beslissing om lager te gaan spelen, is mede ingegeven door het feit dat er nog geen talentvolle jeugd klaar staat om het stokje over te nemen. "Er zit nog een kloof tussen. En de huidige groep komt in een andere levensfase terecht."

Gisteren was de laatste thuiswedstrijd. De nummer vier Lokomotief won in Maassluis met 50-54, maar het resultaat was ondergeschikt. "Voor die meiden was dit het afsluiten van een heel lange periode. Dit was voor hen een laatste wedstrijd en dat hebben ze erin gepompt", aldus Kwak.

Beluister het hele gesprek met Martijn Kwak:

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis