Archief
Skitterfoto/Pixabay

Skitterfoto/Pixabay

Valto onderuit bij koploper, Ondo mag blijven hopen

De korfballers van Valto kunnen de titel in de overgangsklasse D wel vergeten. De ploeg verloor vanmiddag met ruime cijfers van koploper HKC.

In De Lier werd het 10-21 in het voordeel van de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam. Valto staat nu derde, met vier punten achterstand op HKC en een wedstrijd meer gespeeld.

"Je weet van tevoren dat dit een heel goede tegenstander is", laat trainer Mark Tissink weten bij WOS Sport, "dus je moet een heel goede dag hebben om een kansje te maken." De thuisploeg kon in het eerste kwartier goed bijblijven, maar daarna ging het hard en had HKC al een voorsprong van acht punten. In de tweede helft verdedigde Valto nog wel goed, maar de wedstrijd was eigenlijk gespeeld.

Beluister het gesprek met Mark Tissink:

Ondo blijft in spoor koploper

In de eerste klasse E versloeg Ondo in 's-Gravenzande hekkensluiter Korbis met 17-11. Maar de belangrijkste wedstrijd in deze competitie werd gespeeld in Leiden, waar nummer 3 Sporting Trigon koploper ALO trof. Die wedstrijd eindigde in 10-14, waardoor Sporting Trigon lijkt af te haken in de titelrace. Ondo, dat vorige week wél won van de koploper, heeft als nummer 2 één punt achterstand op ALO.

Met nog drie wedstrijden te gaan moet Ondo hopen op een misstap van ALO en zelf niet in de fout gaan.

Alle uitslagen

Overgangsklasse D
Valto - HKC 10-21

Eerste klasse D
Maassluis - Kios 17-18

Eerste klasse E
Ondo - Korbis 17-11

Tweede klasse H
Wion - ODO 9-12

Derde klasse H
Ventura Sport - Dijkvogels 7-13