Archief
Archieffoto HVHW

Archieffoto HVHW

Dylan Hoogerwerf tevreden over eerste wereldbekerwedstrijden

Shorttracker Dylan Hoogerwerf is tevreden over het verloop van de eerste twee wereldbekerwedstrijden.

De Wateringer kwam twee weken geleden in Peking (China) tot de kwartfinales van de 500 meter en een week later werd hij in Nagoya (Japan) op diezelfde afstand achtste in het klassement. "Het eerste traject is goed verlopen. Ik heb me geplaatst voor de wereldbekers, die heb ik redelijk goed gereden", zegt Hoogerwerf in gesprek met WOS Sport.

Hoogerwerf reed in overleg met bondscoach Jeroen Otter in Azië alleen de 500 meter, omdat hij nog niet helemaal fit was. De Westlander lag begin oktober nog met koorts en ontstoken amandelen op bed. "Toen we vertrokken naar China had ik de eerste dagen weer heel erg last van koorts, dus dat was balen. In Japan voelde ik me weer fit, maar ik merkte wel een trainingsachterstand. Ik heb drie weken niet goed kunnen trainen." Tijdens de volgende twee wereldbekerwedstrijden, in Hongarije en Dordrecht, zal hij ook in actie komen op de 1.000 meter en mogelijk de aflossing.

De prestaties van Hoogerwerf en zijn ploeggenoten leverden in Azië leverden Nederland al drie startbewijzen voor de Olympische Spelen op voor de 500 meter. Of een van die tickets naar Hoogerwerf gaat, is nog niet duidelijk. "Ik moet bij de volgende wereldbekers wel laten zien dat ik meer dan alleen de 500 kan rijden. Als dat allemaal goed gaat, denk ik dat ik een goede kans maak."