Archief
Signbiblio

Signbiblio

Westlandia en Excelsior Maassluis naar hoofdtoernooi KNVB-beker

Het zondagelftal van voetbalclub Westlandia heeft zich woensdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Toto KNVB-beker. Datzelfde deed later ook Excelsior Maassluis.

De Naaldwijkers van trainer Cesco Agterberg wonnen in de laatste voorronde nipt met 0-1 bij Hoogland, een competitiegenoot in de derde divisie. Can Memisoglu maakte na een half uur de enige treffer. Doordat het 'maar' 0-1 bleef, was het tot het einde spannend. Halverwege de tweede helft moest de thuisploeg verder met een man minder, nadat een verdediger een speler van Westlandia onderuit haalde.

Excelsior Maassluis

De wedstrijd tussen OFC en Excelsior Maassluis was voor het publiek in Amsterdam (het duel werd niet in Oostzaan gespeeld) een lange zit. Na 90 minuten spelen stond er nog 0-0 op het scorebord en dus werd het verlengen. In die verlenging werd Mikail de Brito Ramos als invaller bij Excelsior gebracht. Het duurde niet lang of uitgerekend hij bracht de 0-1 op het bord. In de laatste minuut van de verlenging was het opnieuw raak en ook voor de 0-2 tekende Mikail de Brito Ramos.

In het hoofdtoernooi van de KNVB-beker kunnen Westlandia en Excelsior een profclub uit de eerste- of eredivisie loten.