Archief
Marco Bronswijk

Marco Bronswijk

Ruben Rolvink onttroont Rutger Smith als beste junior-discuswerper

De Naaldwijkse atleet Ruben Rolvink (19) heeft zich met een machtige uithaal gekroond tot veruit de beste junior-discuswerper aller tijden van ons land.

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor atleten onder 20 jaar verpulverde hij vandaag het nationale record dat sinds 1999 op naam stond van Rutger Smith. De Groninger kwam destijds tot 63,44 meter, Rolvink nu tot 68,76 meter.

Het persoonlijk record van Rolvink, lid van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70, stond tot vanmiddag op 63,02 meter, waarmee hij de tweede positie aller tijden innam.
In zijn voorlaatste poging tijdens het NK in Amersfoort kwam Rolvink tot 63,88 meter, waarmee hij het nationale record dus al naar zich toetrok. Kennelijk bevrijd van de prestatiedruk, kwam hij in zijn slotworp tot veler verbazing nog bijna vijf meter verder.

Vanzelfsprekend was het NK-goud voor de Naaldwijker, die eerder op de dag bij het kogelstoten genoegen had moeten nemen met de zilveren medaille.

Het is nu al een zeer succesvol weekeinde voor de familie Rolvink, want broer Yannick (16) werd vrijdag bij de atleten onder 18 jaar Nederlands kampioen kogelslingeren.

Ruben Rolvink sprak zondag bij WOS Sport over zijn prestaties