Archief

Voetbalcompetitie begint weer, vrijwilligers gezocht voor begeleiding

Niet alle voetbalclubs hebben hun elftallen compleet om met de competitie of het bekertoernooi te starten.

Bij VV Lyra in De Lier was bij twee selectieteams de begeleiding nog niet rond. Het team Jongeren Onder 19 kan op het laatste moment toch aan het seizoen beginnen, terwijl JO23 nog een elftalbegeleider zoekt.

Vaak wordt deze taak ingevuld door ouders, maar die hebben zich niet als leider gemeld. Zonder deze begeleiding kan er niet gevoetbald worden. De ouders hebben een oproep ontvangen.

Alle andere teams kunnen met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen beginnen.

Organisatiestructuur

Bij Lyra is enige tijd geleden de organisatiestructuur veranderd. Een paar medewerkers deden alle vrijwilligerstaken waardoor zij overbelast raakten. Nu is er gekozen om al die taken in kleine blokjes te knippen. Zo zijn vrijwilligers minder tijd kwijt. Meer handjes maken minder werk.

"Het duurt even om deze nieuwe organisatiestructuur door te voeren, zegt bestuurslid Jaco Lemckert van vrijwilligerszaken bij Lyra. Ondanks de vele inspanningen om alle taken gevuld te krijgen is hij optimistisch dat het gaat lukken. Er zijn tientallen functies vrijgekomen en steeds meer mensen bieden zich aan.

"Sommige klusjes kosten maximaal drie uur per week en kunnen vanuit huis of met de mobiele telefoon ingevuld worden", aldus Lemckert.

Corona

De wereldwijde pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel mensen een andere invulling voor de zaterdag hebben gekregen. Het is lastig om deze mensen weer bij de vereniging terug te krijgen, maar Jaco is ervan overtuigd dat veel mensen toch weer terugkeren.

Eigenlijk heeft hij dat de afgelopen weken al zien gebeuren. Voor JO23 wordt het spannend of ze zaterdag weer het veld op kunnen gaan, want dat is het allerbelangrijkst: "plezier maken en presteren", aldus Lemckert.