Archief
PSV TV

Voetbaljournalist jaagt jongensdroom na in Barcelona: 'Bevestiging van Luuk de Jong was diep in de nacht'

Waar veel jongens van dromen is voor Robin Jongmans uit Maassluis dagelijkse kost.

De journalist houdt al het nieuws rondom FC Barcelona bij. Niet vanaf de sportredactie in Nederland, maar vanuit het hol van de leeuw zelf.

Het grote avontuur begon acht jaar geleden toen de sportverslaggever naar Heerenveen verhuisde. Vanaf een zolderkamertje volgde hij voetbalclub sc Heerenveen, waar toen Marco van Basten de scepter zwaaide. Ook voetballer Hakim Ziyech maakte rond die tijd daar furore. "Om in mijzelf te investeren", blikt de sportcorrespondent terug.

Robin Jongmans keerde daarna terug naar zijn geboortestad om Feyenoord, Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam voor De Telegraaf te verslaan. De laatste jaren was hij PSV-watcher en nu bevindt de Maassluizer zich in Catalonië voor FC Barcelona. "Dit was voor mij echt een droom, net als voor heel mensen." In Spanje valt Robin Jongmans met zijn neus in de boter, want hij heeft daar nu te maken met coach Ronald Koeman, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong. Dat Luuk de Jong van Sevilla naar Barcelona zou komen werd pas om 03.30 uur in de nacht bekend.

De correspondent is nog lang niet uitgeschreven. Niet alleen is de competitie van FC Barcelona net begonnen, de club staat er in financieel opzicht dramatisch slecht voor. "Ze kampen met een schuld van 1,3 miljard euro."

Robin Jongmans vanuit Barcelona in het ochtendprogramma van Linda Groenewegen: