Archief
WOS

Duijndam met Nederlands handbalteam naar Spelen, Vollebregt reserve

Rinka Duijndam doet deze zomer met het Nederlands handbalteam mee aan de Olympische Spelen in Tokio.

De 23-jarige doelvrouw uit Wateringen is een van de twee keepsters in de selectie van bondscoach Emmanuel Mayonnade.

Er gaan in totaal zeventien speelsters mee, waarvan drie reserves. De eveneens Wateringse Kelly Vollebregt is er daar één van. Zij verblijft samen met Yara ten Holte buiten het Olympisch dorp in een hotel en mag alleen worden ingezet bij blessures of bijzondere omstandigheden. De andere reserve, Larissa Nüsser, blijft bij de rest van de selectie en kan 'gewoon' spelen als dat nodig is.

Tessa van Zijl uit Poeldijk viel eerder tijdens de voorbereiding al af in de selectie. Yvette Broch meldde zichzelf af, omdat ze zich niet wil laten vaccineren tegen het coronavirus en dit haar allerlei beperkingen zou opleveren.

Openingsduel tegen thuisland

Voorafgaand aan de Spelen speelt Oranje komend weekend eerst een drielandentoernooi in Den Bosch, met als tegenstanders Rusland en Zweden. De ploeg vliegt op 12 juli naar Japan en speelt op 20 juli nog een oefenwedstrijd tegen Rusland.

De eerste wedstrijd van de Olympische spelen staat gepland op zondag 25 juli, tegen thuisland Japan (02.00 uur Nederlandse tijd). De overige wedstrijden zijn tegen Korea (27 juli, 09.00 uur Nederlandse tijd), Angola (29 juli, 02.00 uur Nederlandse tijd), Noorwegen (31 juli, 14.30 uur Nederlandse tijd) en Montenegro (2 augustus, 12.30 uur Nederlandse tijd).

Van de zes teams in een poule plaatsen vier zich voor de kwartfinales, die worden gespeeld op 4 augustus. De halve finale staat gepland op 6 augustus. Twee dagen later, op 8 augustus, wordt bepaald wie het goud wint in de finale.