Archief
Salamanders

Salamanders trekt zich terug uit eredivisie-tafeltennis

De Salamanders uit Wateringen trekt zich terug uit de eredivisie, het hoogste niveau van het tafeltennis.

De club kwam met het eerste team vijf seizoenen uit in de eredivisie, maar wordt nu waarschijnlijk ingedeeld in de (regionale) hoofd- of eerste klasse. De Salamanders gaat zich nu meer richten op het ontwikkelen van eigen jeugd.

Na het vertrek van de 'grote' namen als Jamshid Sedigh, Bas Hergelink en Roel Bogie stond er geen eigen talentvolle jeugd klaar. "Om tafeltennistopper te worden moeten er veel trainingsuren worden gemaakt. Dat is met de vele andere leuke dingen die er tegenwoordig zijn het probleem, want rijk ervan worden zit er gewoon ook al niet in", zegt voorzitter Klaas Dijkstra. Na een seizoen met 'dure' buitenlandse krachten (Carsten Egeholt en Bastien Dupont) werd vorig jaar om budgettaire redenen gekozen voor minder sterke, maar regionale, spelers, als aanvulling voor de sterkere Stephan Tromer en Casper ter Lüün.

Maar ook daar komt een einde aan. "De ingehuurde spelers hebben allen om uiteenlopende reden besloten hun 'geluk' elders te zoeken", zegt Dijkstra. Vanwege het vertrek van oud-Nederlands kampioen Ter Lüün en het stoppen van de hoofdsponsor, is gekozen om te stoppen als eredivisieclub en verder te gaan in als regionale ploeg. De club vindt het namelijk niet verantwoord om speelrs van buitenaf aan te trekken en hun onkostenvergoedingen te betalen uit de eigen clubkas.

De focus komt straks te liggen op de eigen jeugd. Dijkstra: "Die moeten met een lange weg stapsgewijs de sportieve ladder naar de landelijke competitie gaan beklimmen."