Archief
WOS

WOS

Derde editie ITF-tennistoernooi Rhijenhof op punt van beginnen

Talentvolle tennissers uit binnen- en buitenland strijden vanaf morgen om de titel op het ITF-toernooi in De Rhijenhof, op de grens van Wateringen en Den Haag.

Op zondag staan de kwalificaties op het programma. Maandag begint het hoofdtoernooi. Het toernooi, het grootste in deze regio, is na een jaar van afwezigheid (door corona) terug op de kalender.

Dat was overigens niet zo vanzelfsprekend. "Het leek er het hele jaar op dat we dit weer niet konden organiseren", zei organisator Mark-Paul Burgersdijk eerder in gesprek met WOS Sport. Vanwege de versoepelingen rond het coronavirus is onlangs toch besloten het toernooi door te laten gaan. Er is zelfs publiek welkom, al moeten bezoekers wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.
Er gelden ook andere regels. "De spelers en officials moeten gescheiden worden van de bezoekers. En we moeten van elke speler voor de wedstrijd de temperatuur opmeten."

Arantxa Rus uit Monster (foto) won twee jaar geleden, maar zij staat momenteel op Wimbledon. Op het toernooi zijn bij zowel de mannen als de vrouwen spelers aanwezig, die op de wereldranglijst tussen plek 120 en 500 staan. Het prijzengeld is in beide categorieën 25.000 dollar, voorheen was dat bij de mannen 'slechts' 15.000. Het hogere prijzengeld maakt het toernooi aantrekkelijker voor sterkere spelers.

Aan de start staat bij de vrouwen onder andere Richèl Hogenkamp op de deelnemerslijst, bij de mannen zijn dat bijvoorbeeld Tim van Rijthoven, Jesper de Jong en de regerend Nederlands kampioen Jelle Sels. Op de website van WorldTennis The Hague is het toernooi ook via een livestream te volgen.

Organisator Mark-Paul Burgersdijk sprak vorige week met WOS Sport: