archief Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers verliezen in Utrecht

De Hoekse rugbyers hebben vanmiddag de uitwedstrijd tegen URC in Utrecht met 24-8 verloren.

Op de inzet van The Hookers viel niet veel aan te merken, maar de Utrechters leken meer dan 100 procent te geven en waren strategisch de baas bij spelhervattingen.

De Hoekenezen begonnen onbevangen aan de wedstrijd en pakten al naar een minuut of 4 een try (0-5). Nadat de thuisploeg op gelijke hoogte was gekomen, pakte deze vervolgens een voorsprong van 12-5. Vlak voor de pauze mocht The Hookers een strafschop nemen. waardoor de ruststand werd bepaald op 12-8.
In de tweede helft had URC de wedstrijd tamelijk goed onder controle. De Utrechters konden uitlopen naar 24-8. Waarnemers kwalificeerden het spel van The Hookers als 'statisch'.

Volgende week staat voor de Hoekenezen de laatste wedstrijd van de huidige 'coronacompetitie' op het programma, thuis tegen Eemland.